Lasermachines vergelijken voor aanschaf

Lasermachines vergelijken voor aanschaf

De EAS lasermachines zijn ontwikkeld voor snij- en graveer-werkzaamheden. We leveren meerdere typen EAS lasersystemen, elk met verschillende mogelijkheden en toepassingen. Zoals u van ons gewend bent, bouwen we onze lasermachines desgewenst op maat, volledig afgestemd op uw functionele wensen.

Fiber lasermachines

Een fiberlaser is een laser in vaste toestand en is het meest geschikt voor lasersnijden. Binnen een actieve vezel wordt de laserstraal opgewekt. De transportfiber leidt deze vervolgens naar de snijkop van de machine. De zogenaamde zaad-laser creëert de laserstraal en speciale glasvezels versterken deze. Door de toegepaste technologie in de fiberlaser, kan een zeer kleine focusdiameter met een golflengte van 1064 Nm worden behaald. Een fiberlaser is een stuk kleiner dan bijvoorbeeld een CO2-laser, maar haalt beduidend meer vermogen uit dezelfde hoeveelheid stroom.

De fiber lasermachine is geschikt voor het bewerken van zowel dunne als dikke staalplaten, roestvast staal, aluminium en non-ferrometalen zoals koper en messing. Enkele functionele toepassingen van de fiberlaser: graveren van metalen, typenummers, logo’s, QR-codes en Barcodes. Juweliers gebruiken de fiberlaser veelal vanwege de geringe omsteltijden naar andere ontwerpen.

Eas(y) liner lasermachines

De Eas(y) liner is het compacte, snelle en zeer nauwkeurige lasergraveersysteem van EAS, onder andere geschikt voor het graveren van werkstukken. Onze jarenlange kennis en ervaring hebben we verwerkt in de technologie van de Eas(y)liner. Doordat we meerdere componenten hebben verwerkt in één behuizing, is de Eas(y)liner een compact en snel te gebruiken systeem.

EAS lasermachines Blulaser

EAS levert enkele Blulaser-machines. Deze krachtige maar tegelijkertijd compacte machines zijn geschikt voor laserbewerking van schuimstoffen. Daarnaast kunnen we specifieke oplossingen op maat ontwikkelen. EAS levert drie Blulaser-oplossingen: de Blulaser 3090, de Blulaser 6040 en de Blulaser 9060.

EAS desktop laser

Onze EAS desktop lasermachines zijn gebaseerd op de nieuwste technieken en technologie. Deze machine is geschikt voor het snijden en graveren van werkstukken. De plug&play functionaliteit zorgt ervoor dat je direct en razendsnel aan de slag kunt.

CO₂-laser

Een CO₂-laser, ook wel koolstofdioxidelaser genoemd, zorgt ervoor dat middels een gasmengsel een laserstraal wordt opgewekt. De typering CO₂ heeft betrekking op de verschillende ontwerpen uit de groep van gas-, moleculaire en infrarood-lasers. Deze laser heeft een uitgangsvermogen tot 80 kW en behaalt puls-energieën tot 100 kJ. Ze werkt binnen de golflengten 9,4 en 10,6 µm.

Co2 Lasermachine

Het lasermedium bevat kooldioxide met een systeem bestaande uit vier niveaus. De slijtvaste halfgeleider-excitatiemodules wekken de hoogspanning in de resonator op. We kiezen bewust voor deze modules, aangezien deze betrouwbaarder, kleiner en efficiënter zijn dan de conventionele modules. De CO₂-lasermachines zijn geschikt voor verschillende materialen en dikke metaalplaten. Het is een efficiënte en relatief voordelige oplossing en wordt veelal in de industriële materiaalverwerking gebruikt.

Easy-clean 750

Ons rook- en gasfilter type E-C750 is gefabriceerd op basis van gelakt plaatstaal. Het is een uitermate geschikt filtersysteem voor lasertoepassingen en laser-extractie, doordat het systeem een borstelloze motor bevat. We hebben er een digitaal display in verwerkt, zodat je continu de status van het systeem kunt inzien en het waar nodig kunt instellen. De gereinigde lucht hoeft niet vanuit het systeem naar buiten worden geleid. De lucht wordt namelijk vrijgemaakt van rook en gassen door een 9-traps filtratie.

EAS lasersystemen software

EAS lasersystemen levert standaard Nederlandstalige besturingssoftware met Vectric CAD CAM bij alle geleverde lasers. Dit combineren wij met V Carve PRO 10.5 en met laser-module (als optie). We bieden u de mogelijkheid om uw EAS lasersystemen binnen een leasecontract af te nemen en te gebruiken. Op deze manier kunt u de kosten spreiden en heeft u volledige transparantie over de maandelijkse kosten.

Wilt u hier meer over weten of wenst u in gesprek te gaan over onze lasersystemen? Neem dan gerust contact met ons op zodat we een en ander in een persoonlijk onderhoud verder kunnen toelichten.

InterWens – Linkbuilding uitbesteden