Een industriële badkamer: stijlvol en functioneel

Industriële badkamers

Stijlvolle industriële badkamers zijn nu in opkomst en zijn gebaseerd op een minimalistische en industriële stijl. Deze badkamers hebben een unieke uitstraling die zich onderscheidt van traditionele badkamers en biedt tegelijkertijd een comfortabele en praktische plek om te ontspannen.

Kenmerken van een industriële badkamer

De materialen die worden gebruikt vormen het opvallendste kenmerk van een industriële badkamer. Vaak worden ruwe materialen zoals beton, staal en hout gebruikt om de ruimte een robuuste en stoere uitstraling te geven. Daarnaast is er ook aandacht voor accessoires en verlichting die het industriële gevoel nog eens extra benadrukken. Meubels en accessoires in deze badkamers zijn vaak minimalistisch en strak, wat bijdraagt aan de clean look van de ruimte.

Industriële badkamers

Functionaliteit en praktische oplossingen

Functionaliteit staat centraal in een badkamer. Dit betekent dat er aandacht is besteed aan praktische oplossingen die zowel stijlvol als handig zijn. Bijvoorbeeld door een grote spiegel te gebruiken die niet alleen visueel de ruimte vergroot, maar ook als opbergoplossing kan dienen. Ook worden er vaak opbergoplossingen ingezet, zoals open rekken en wandkasten, om spullen op te bergen zonder dat dit ten koste gaat van het uiterlijk van de ruimte.

Kleur en verlichting

In een industriële badkamer worden vaak neutrale kleuren zoals grijs, wit en zwart gebruikt, om de ruimte rustig en ontspannend te maken. Dit maakt het gemakkelijker om accessoires en meubels toe te voegen die afwijken van deze basiskleuren, zonder dat het geheel uit balans raakt. Daarnaast speelt verlichting een belangrijke rol in een badkamer.

Door functionele verlichting, zoals inbouwspots en wandlampen, wordt de ruimte verder geaccentueerd en krijgt het een extra dimensie aan sfeer. Bovendien kun je met verlichting verschillende zones in de badkamer accentueren en benadrukken, zoals bijvoorbeeld het wastafel gedeelte of de douche.

Een industriële badkamer creëren

Een badkamer creëren is niet moeilijk, maar vereist wel enige aandacht en planning. Allereerst is het belangrijk om te beslissen welke elementen en materialen je wilt gebruiken, bijvoorbeeld welk type wastafel en verlichting. Daarnaast is het belangrijk om de juiste kleuren te kiezen en te beslissen hoe je de ruimte wilt verdelen en op wilt bergen. Het gebruik van functionele meubels en accessoires, zoals rekken en opbergkasten, kan ook bijdragen aan het eindresultaat.

Een industriële badkamer is niet alleen stijlvol, maar ook praktisch en functioneel. Door de juiste materialen, kleuren en verlichting te kiezen, creëer je een ruimte die zowel uitnodigt tot ontspanning als biedt wat je nodig hebt voor een comfortabele en praktische ervaring. 

Benieuwd naar meer inspiratie klik hier.