Engelse brievenbus kopen en je voortuin in stijl inrichten

Engelse brievenbus

Ondanks de vele e-mails die er vandaag de dag verzonden worden, is nog steeds ieder Nederlands huishouden verplicht om een brievenbus te hebben. Er zijn nog altijd belangrijke poststukken die verzonden worden. Daarnaast is ook de pakketpost in aantal toegenomen nu iedereen veelvuldig online inkopen doet.

Het maakt voor de wet op zich niet uit of jouw woning een brievenbussleuf in de deur heeft of bijvoorbeeld een vrijstaande Engelse brievenbus bij de ingang van je voortuin. Alhoewel, er zijn zeker wel regels rondom het plaatsen van een brievenbus.

Regels bij het plaatsen van een Engelse brievenbus

Veel woningen met een wat kleinere voortuin hebben een brievenbussleuf in de voordeur. Deze dient groot genoeg te zijn voor het ontvangen van post op A4 formaat. Heb je een wat grotere voortuin of een lange oprit naar jouw woning? Dan ben je verplicht een brievenbus te plaatsen aan het begin van je tuin. Je brievenbus mag namelijk niet meer dan tien meter van de openbare weg af staan. Deze regel is uiteraard bedacht om de postbodes te ontlasten.

Een andere regel is dat er geen veer in de brievenbusklep mag zitten. Dit is natuurlijk om de vingers van de postbode te beschermen. Ben je op zoek naar een vrijstaande brievenbus waarmee je alle regels naleeft en die groot genoeg is om ook kleine pakketjes te ontvangen? Dan kun je kiezen voor een Engelse brievenbus.

Een brievenbus in de kleur van de kozijnen, zonwering of rolluiken

Natuurlijk is het mooi als de kleur van je nieuwe Engelse brievenbus aansluit op de kleuren die je aan de buitenkant van je woning gebruikt hebt. Zo ontstaat er één geheel. De Engelse brievenbus is daarom verkrijgbaar in de meeste basiskleuren.

Je kiest dus eenvoudig een Engelse brievenbus in de kleur van de kozijn, de zonwering voor de ramen of misschien wel de kleur van het rolluik.